ویژگی های عینک ها

۲ مطلب در ارديبهشت ۱۴۰۰ ثبت شده است

درمان سریع بواسیر خارجی (هموروئید خارجی) بدون جراحی

بواسیر خارجی از نتایج زندگی ماشینی، بی تحرکی و مصرف غذاهای آماده و فاقد فیبر است. بواسیر یا هموروئید متورم شدن سیاهرگ ها داخل و کانال مقعد (هموروئید داخلی) و یا خارج از آن (هموروئید خارجی) است. این بیماری در حال حاضر در حدود 50% از جمعیت دنیا را به خود درگیر کرده است. اگر می خواهید اطلاعات بیشتری در این باره داشته باشید، با ما همراه باشید.

هموروئید خارجی چیست؟
هموروئید ها بالشتک هایی پر خون هستند که به عمل دفع مدفوع از بدن کمک می کنند. در واقع همه افراد هموروئید دارند، و مشکلی نیز برای آنها مشکل ایجاد نمی کند، مگر اینکه متورم شود. به بیانی دیگر بواسیر خارجی یا هموروئید خارجی به تورم سیاهرگ ها در خارج از مقعد و روی عضله مقعدی گفته میشود.

این نوع از هموروئید به شدت دردناک است و در صورتی که در آن لخته خون تجمع کند با نام هموروئید ترومبوزه شناخته میشود.

علت
علت این عارضه اعمال فشار زیاد به این سیاهرگ ها است که موجب تورم آنها می گردد. معمولاً اعمال فشار بیش از اندازه به مقعد در اثر بلند کردن اجسام سنگین، استرس شدید یا اضافه وزن منجر به این بیماری می شود. همچنین زور زدن برای دفع، نشستن به مدت طولانی و رابطه مقعدی می تواند خطر بروز چنین بیماری را افزایش دهد.

علائم
علائم این بیماری شامل موارد زیر است:

درد شدید و تیرکشنده که در تمام طول روز احساس میشود و حتی در مواردی نشستن عادی را برای فرد مشکل می کند.
مشاهده تورم، التهاب و یا قرمزی در نزدیکی دریچه مقعدی
تجمع لخته خون در زیر پوست اطراف مقعد (هموروئید ترومبوزه)
سوزش و خارش در نزدیکی دریچه مقعد
خونریزی
این نوع بواسیر بیشتر از سایرین در معرض عفونت قرار دارد و حتی ممکن است به آبسه منجر شود. در این حالت بیمار علائم دیگری مانند تب را نیز تجربه خواهد نمود.


عکس بواسیر خارجی
مشاهده عکس هموروئید خارجی می تواند در شناسایی دقیق تر این بیماری به شما کمک کند. با دقت بیشتر به عکس می توانید مشاهده کنید که بافتی متورم در اطراف دریچه مقعدی ایجاد شده است. این بافت ملتهب و قرمز و رنگ است. در اغلب موارد در این موضع متورم شده، لخته خون تجمع می کند. که این مورد نیز در عکس ها به راحتی قابل شناسایی می باشد.

درمان بواسیر خارجی
درمان هموروئید خارجی با استفاده از روشهای مختلفی امکان پذیر است. در ادامه مهمترین این روشها را بررسی می کنیم:

جراحی
این درمان در بیمارستان و معمولاً تحت بیهوشی انجام میشود. در طی آن پزشک با استفاده از جراحی موضع آسیب دیده را از بین می برد. جراحی هموروئید خارجی ممکن است با عوارض خاص خود مانند عفونت، خونریزی و یا درد همراه باشد. همچنین امکان عود مجدد بیماری در این روش بیشتر است.

اسکلروتراپی
در این روش دارویی مخصوص به بواسیر خارجی تزریق میشود. این دارو در سیاهرگ آسیب دیده چسبندگی ایجاد کرده و به مرور باعث از بین رفتن آن میشود. البته تجربه نشان داده اسکلروتراپی به جز مواردی که بیماری که در مراحل اولیه قرار دارد، نمی تواند این زائده را از بین ببرد.

درمان خانگی بواسیر خارجی
این درمان شامل روشهایی حمایت کننده است. درمان خانگی اگر همراه با سایر روشها انجام شود می تواند موثر باشد. معمولاً به این دسته از بیماران توصیه میشود، فیبر کافی دریافت کنند و نوشیدن 8 لیوان آب را در رژیم غذایی خود قرار دهند. در ضمن ورزش کافی و حمام سیتز (حمام نشیمن) نیز می تواند در درمان اثر گذار باشد.

مطالعه صفحه مربوط به “رژیم غذایی مبتلایان به هموروئید” می توانید در بهبود سریع تر این بیماری به شما کمک کند.

داروهای گیاهی
درمان هموروئید خارجی با داروهای گیاهی امکان پذیر نیست. اما استفاده از این نوع داروها، در کنار سایر روشها می تواند به رفع علائم بیماری و تسریع روند درمان کمک کند. به طور مثال مصرف برگ تازه آلوئه ورا در رفع خارش و التهاب بواسیر موثر است. همچنین مصرف سیر یا پیاز می تواند از عفونت جلوگیری کند.

دیگر داروهایی گیاهی شامل فندق جادوگر، روغن نارگیل یا حتی سرکه سیب است که همگی از روشهای موثر در رفع علائم بیماری محسوب میشوند.

داروها
استعمال پماد برای بواسیر خارجی یکی از روشهای درمان این بیماری است. یکی از معروف ترین این پمادها، آنتی هموروئید نام دارد. این پماد می تواند در رفع علائم بیماری از جمله، درد، سوزش و خارش موثر باشد. همچنین با دارا بودن خاصیت قابض به رفع بیماری نیز کمک نماید.

در صورتی که علت بیماری یبوست مزمن است، مصرف ملین با مشورت پزشک می تواند به درمان این مشکل کمک کند.

برای آشنایی با دیگر پماد ها و داروی بواسیر می توانید این صفحه را مطالعه نمایید.

درمان هموروئید ترومبوزه
در صورتی که در بواسیر خارجی لخته خون تجمع کرده باشد، هموروئید ترومبوزه نام میگیرد. ترومبوزه وضعیتی اورژانسی است. کلمه “ترومبوز” و به معنی لخته شدن است. در همه افراد هموروئید خارجی، ترومبوزه نمیشود. هنوز پزشکان نتوانستند علت تجمع لخته خون در بعضی از بیماران را کشف کنند.

درمان دارویی هموروئید ترومبوزه امکان پذیر نیست. در این مورد لازم است، جراحی سرپایی ترومبکتومی انجام شود. بیمار می بایست با مراجعه به پزشک، برای تخلیه لخته خون اقدام نمایید. در این حالت پزشک با ایجاد برش بر روی بافت متورم، لخته خون را تخلیه می کند.

اگر درمان هموروئید خارجی ترومبوزه در طی 48 ساعت اول پس از ایجاد لخته انجام شود، احتمال اینکه نتیجه مثبت باشد، بیشتر است. در غیر این صورت ممکن است نیاز به انجام دیگر روشها مثل جراحی باشد.

این نوع هموروئید خطرناک محسوب نمی شود. اما به شدت دردناک است و مسلماً برای بیمار آزار دهنده خواهد بود. حتی ممکن است پیاده روی، نشستن یا رفتن به توالت را برای شخص غیر ممکن کند.

هشدار : هرگز خود شما برای تخلیه لخته اقدام نکنید. این کار ممکن است به عفونت بیانجامد و عوارض بعدی را به همراه داشته باشد.

درمان بواسیر خارجی بدون جراحی
اگر می خواهید بیماری خود را بدون جراحی و در سریع ترین زمان ممکن درمان کنید، درمان هموروئید با لیزر را به شما پیشنهاد می کنیم. در این روش زائده هموروئید بدون درد و خونریزی از بین می رود. لیزر سرپایی انجام شده و چون دوره نقاهتی نیاز ندارد، بیمار می تواند در همان روز محیط کار خود بازگردد.

به علاوه از آنجایی هموروئید خارجی به شدت در معرض عفونت قرار دارد، با انجام لیزر می توانید این خطر را تا حد زیادی کاهش دهید.

بواسیر خارجی - کلینیک عابدیان

۲۱ ارديبهشت ۰۰ ، ۱۵:۴۳ ۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
ساناز جلیلی

خونریزی مقعدی، علت خون آمدن از مقعد

خونریزی از مقعد (Anal bleeding) مشکل نسبتاً شایعی است. خون ممکن است قبل از عمل دفع، بر روی مدفوع یا دستمال توالت مشاهده شود. 

اگر شما نیز جزء آن دسته از افرادی هستید که بعد از مشاهده خون دچار هراس شده و با نگرانی به دنبال یافتن علت خونریزی هستید، همراه ما باشید، زیرا که در این مقاله به تمامی سوالاتی که ممکن است در ذهن شما ایجاد شده باشد، پاسخ داده ایم.

علت و دلایل
دستگاه گوارش شامل مری، معده، روده باریک، روده بزرگ، راست روده (رکتوم) و مقعد میشود. آسیب هر یک از این اعضا می تواند عامل دفع خون باشد. به همین جهت به خونریزی مقعدی، خونریزی دستگاه گوارش نیز گفته میشود.

این وضعیت از علت های مختلفی نشات می گیرد. شایع ترین دلایل خونریزی عبارتند از:

بواسیر یا هموروئید خونی
شایع ترین دلیل درد و خونریزی مقعدی، هموروئید است. این بیماری در اثر متورم شدن شبکه ای از رگ ها در راست روده (رکتوم) ایجاد میشود. در اثر این بیماری ممکن است زائده هایی گوشتی از مقعد خارج شوند.

شایع ترین علائم هموروئید درد، خونریزی، خارش و سوزش و یا مشاهده خون در مدفوع است. 

اگر سیاهرگ های خارج مقعد متورم شوند، بواسیر از نوع خارجی است،
اگر سیاهرگ های داخل مقعد متورم شوند، بواسیر از نوع داخلی است.
یکی دیگر از انواع این بیماری، بواسیر خونی است. نوع خونی این بیماری جدی تر است. خونریزی بواسیر در صورت عدم درمان میتواند باعث کم خونی و ضعف شود. این وضعیت موجب میشود بیمار در طول روز یا بعد از دفع مدفوع دچار خونریزی شود. اگر می خواهید اطلاعات بیشتر در مورد هموروئید خونی داشته باشید، به این صفحه مراجعه کنید.

این بیماری می تواند با وارد شدن فشار به مقعد، یبوست، اضافه وزن، بارداری، رابطه جنسی مرتبط باشد. برای اطلاعات بیشتر در مورد روشهای درمان بواسیر می توانید به این صفحه مراجعه کنید.

بر طبق تحقیقات انجام گرفته شایع ترین علت خونریزی مقعدی، ابتلا به بیماری بواسیر یا هموروئید است.

زخم شقاق مقعدی 
مهمترین علت سوزش و خونریزی مقعدی بیماری شقاق یا فیشر است. این بیماری به ایجاد ترک یا بریدگی عمیق در دیواره خارجی مقعد گفته میشود. این زخم در اثر اعمال فشار زیاد به راست روده مثل طولانی مدت نشستن، یبوست، اسهال و … ایجاد میشود. 

وقتی برای درمان این بیماری اقدامی نکنید. زخم شقاق به تدریج عمیق و عمیق تر شده و بیمار دچار خونریزی خواهد شد. در مواردی نیز خروج مدفوع به این زخم فشار وارد کرده و خونریزی را در پی دارد.

علت خونریزی مقعدی هنگام مدفوع بیماری بواسیر یا شقاق است. عبور مدفوع سخت سطح زائده متورم بواسیر و یا زخم شقاق را خراش داده و باعث خونریزی میشود.

رابطه خونریزی مقعدی و سرطان
اغلب مردم با مشاهده خون مقعد هراسان می شوند، چرا که تصور می کنند تنها علت دفع خون از مقعد بیماری سرطان است. اما این تصور کاملا اشتباه است!

از بیماریهایی که ممکن است باعث خونریزی مقعدی شوند، میتوان به سرطان مقعد و سرطان روده اشاره کرد. با این حال سرطان ها بندرت علت خونریزی هستند. در بیشتر موارد علت این خونریزی بیماریهای شایع مقعدی مثل بواسیر یا شقاق است.

یبوست 
نوعی وضعیت گوارشی شایع است. این وضعیت موجب میشود، تعداد دفعات دفع مدفوع کاهش یافته و یا این عمل به سختی انجام گیرد. یبوست علت های مختلفی دارد اما معمولاً در اثر کمبود فیبر در بدن ایجاد میشود.

علل کمتر شایع خونریزی رکتوم عبارتند از:

  • سرطان مقعد
  • آنژیودیسپلازی (ناهنجاری در رگهای خونی نزدیک روده)
  • سرطان روده بزرگ
  • پولیپ های روده بزرگ
  • بیماری کرون (نوعی بیماری التهابی روده)
  • اسهال
  • دیورتیکولوز (کیسه ای برآمده که روی دیواره روده تشکیل می شود)
  • بیماری التهابی روده (IBD)
  • کولیت ایسکمیک (التهاب روده بزرگ ناشی از کاهش جریان خون)
  • پروکتیت (التهاب پوشش راست روده)
  • کولیت سودوممبرانوس (التهاب روده بزرگ ناشی از عفونت)
  • پرتو درمانی
  • سرطان رکتوم
  • سندرم زخم راست روده منفرد (زخم دیواره رکتوم)
  • کولیت زخمی
  • رابطه جنسی مقعدی

در مواردی ممکن است علت این مشکل مصرف داروهای آهن، بیسموت و آنتی بیوتیک Cefdinir باشد. این داروها می توانند رنگ مدفوع را تحت تاثیر قرار دهند.

علائم همراه با خونریزی مقعدی
خون خارج شده از رکتوم می تواند به شکل لخته خون، قطره خون، خونریزی مداوم و یا مشاهده خون در مدفوع باشد. در مواردی دفع خون از مقعد می تواند با علائم دیگری همراه باشد که توجه به این علائم، می تواند به شما در تشخیص علت بیماری کمک کند. این علائم عبارتند از :

  • سرگیجه
  • احساس ضعف
  • درد مقعدی
  • درد یا گرفتگی شکم
  • عدم هوشیاری
  • کاهش وزن
  • تغییر در اجابت مزاج اسهال، یبوست
  • خارش
  • سوزش

انواع خونریزی مقعدی
توجه به رنگ خون خارج شده از رکتوم می تواند به شما در تشخیص علت زمینه ای این شرایط کمک ویژه ای نماید. 

خون روشن : معمول ترین نوع خونریزی مقعدی است. این نوع خونریزی نشان دهنده ی این است که خون از قسمت انتهایی دستگاه گوارش یعنی قسمت انتهایی روده یا همان رکتوم خارج شده است. شایع ترین علل این نوع خونریزی بیماری بواسیر یا شقاق است.
خونریزی شدید و تیره رنگ : این وضعیت که کمتر هم رخ میدهد، به این معنی است که خونریزی از روده کوچک یا قسمت ابتدایی روده بزرگ رخ داده است. علت آن نیز می تواند بیماری های کولیت ، بیماری دیورتیکولی یا تومور روده باشد.
خون مخلوط با مدفوع : این نوع خونریزی موجب تغییر رنگ مدفوع به تیره و اصطلاحاً قیری رنگ میشود و به این معنی است که محل دفع خون بالای روده کوچک و یا معده است. به طور مثال زخم معده یا زخم اثنی عشر می توانند باعث ایجاد این شرایط شوند. این وضعیت اورژانسی محسوب شده و بیمار باید سریعاً تحت معالجات پزشکی قرار گیرد.
در مواردی میزان خونریزی به حدی کم است که با چشم قابل مشاهده نیست و نیاز به آزمایشات بیشتری دارد. این خونریزی باعث تغییر رنگ مدفوع میشود.


چه موقع به پزشک مراجعه کنیم؟
در صورتی که خونریزی مقعدی را به رنگ قرمز روشن و یا تیره مشاهده کردید، باید در اسرع وقت به پزشک مراجعه کنید. اما اگر خونریزی شما بدون وقفه و یا به مقدار زیاد است، سریعاً به اورژانس مراجعه کنید. به علاوه اگر خونریزی شما با یکی از علائم زیر همراه شده، همین حالا از اورژانس پزشکی کمک بگیرید.

تنفس سریع و کم عمق
سرگیجه یا سبکی سر بعد از ایستادن
تاری دید
غش کردن
گیجی
حالت تهوع
پوستی سرد ، نرم ، رنگ پریده
خروجی ادرار کم
برای درمان خونریزی مقعد به چه پزشکی مراجعه کنیم؟
برای تشخیص این شرایط می توانید به پزشک عمومی مراجعه کنید. در مرحله دوم پزشک عمومی برای درمان بیمار را به متخصص جراح ارجاع می دهد. بنابراین می توانید از اول با یک جراح مشورت کنید، تا از زمان و هزینه ها صرفه جویی کنید.


تشخیص 
برای یافتن علت خونریزی ممکن است به آزمایشاتی نیاز داشته باشید. این موارد می تواند شامل اشعه ایکس یا روش های آندوسکوپی مانند کولونوسکوپی باشد. کولونوسکوپی عبارت است از عبور یک لوله انعطاف پذیر طولانی از روده برای مشاهده داخل آن.

درمان خونریزی مقعدی
درمان خونریزی مقعدی بستگی به علت بروز آن دارد. در مواردی بیماری زمینه ای تنها با مصرف دارو، تغییر رژیم غذایی، ورزش، کاهش وزن و … قابل درمان است. در مواردی دیگر اما نیاز به انجام لیزر درمانی است. در مواردی نیز بیمار ناگزیر به تحمل عوارض جراحی است.

درمان خونریزی مقعدی
 مهمترین علت های ایجاد این شرایط به این شکل درمان میشوند:

درمان بواسیر : برای درمان این بیماری باید زائده متورم و اضافه در مقعد حذف شود. هیچ پماد یا دارویی در برطرف کردن این بیماری موثر نیست. تنها راهکار حذف این زائده با استفاده از لیزر است. برای آشنایی بیشتر با روش درمان این بیماری، به صفحه درمان بواسیر مراجعه کنید.
درمان شقاق : زخم شقاق یا همان زخم مقعد که در اسپاسم شدید در عضله ایجاد شده است. این زخم نیز با استفاده از لیزر قابل درمان و رفع است. 
درمان یبوست : یبوست معمولاً در اثر کمبود فیبر ایجاد شده است. اما ممکن است دلایل دیگری نیز داشته باشد. پس اگر یبوست به شکل مزمن درمان آمده و با مصرف فیبر درمان نمیشود باید برای معالجه آن از پزشک کمک بگیرید. چرا که عدم درمان یبوست در طولانی مدت می تواند عوارضی مثل بواسیر یا شقاق را در پی داشته باشد.

 

۲۱ ارديبهشت ۰۰ ، ۱۵:۳۸ ۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
ساناز جلیلی