لیزر بواسیر یکی از روشهای نوین برای درمان این بیماری است که اساس کار آن استفاده از اشعه لیزر برای از بین بردن بافت آسیب دیده است. اما قبل از معرفی بیشتر این روش به معرفی و تشریح بیشتر بیماری می پردازیم، پس ما با همراه باشید:

 

بیماری بواسیر یا هموروئید چیست؟

بیماری بواسیر یا همان هموروئید شایع تر نوع از بیماری های مقعدی است. که تخمین زده می شود، بیشتر از 3/4 مردم دنیا در طول زندگی خود برای یکبار هم که شده دچار آن شوند. این بیماری می تواند بر هر قشری تاثیر بگذارد اما اغلب زنان در سنین باروری و سالمندی، افرادی با اضافه وزن و افراد سیگار را تحت تاثیر قرار میدهد.

 

بواسیر  گشاد شدن یا تورم، سیاهرگ در کانال مقعد و یا خارج از آن است. در صورتی که سیاهرگ ها داخل کانال مقعد باشند، بواسیر داخلی و در صورتی که در خارج از آن قرار دارند، بواسیر خارجی است.  این بیماری در اثر اعمال فشار زیاد به مقعد ایجاد می شود و مهمترین علت های آن پس از یبوست مزمن، زایمان؛ بارداری و اضافه وزن است.

 

علامت بواسیر

  • خونریزی از مقعد
  • مشاهده خون در مدفوع
  • لمس زائده بیرون زدن از مقعد یا متورم شدن اطراف مقعد
  • خارش و سوزش
  • درد مقعد
  • احساس پر بودن مقعد و نیاز مداوم به دفع (در بواسیر داخلی)

درمان بواسیر با لیزر

 

خوشبختانه بیماری شایع هموروئید قابل درمان است و روشهای مختلفی نیز برای درمان آن وجود دارد. برای درمان این بیماری می بایست بافت متورم شده و یا زائده ایجاد شده به طور کامل از مقعد خارج شود. زیرا رگ آسیب دیده با هیچ درمانی قابل رفع و بازگشت به حالت اولیه نیست و قطع زائده ایجاد شده تنها راهکار قطعی است.

 

در گذشته عروق هموروئید را با استفاده از عمل جراحی و در بیمارستان از بین می بردند. اما در حال حاضر روش نوین لیزری جایگزین شده است.

 

در  روش لیزر درمانی با استفاده از اشعه قدرتمند لیزر، بافت ایجاد شده را برش می زنند. همزمان با برش بافت، لیزر نواحی اطراف هموروئید و اعصاب آن را ترمیم می کنند. در واقع خروجی اعصاب و عروق آسیب دیده حین عمل ترمیم شده و این امر مانع از درد و خونریزی می گردد.

 

درمان لیزری جدید روش، بدون عارضه است که در طی آن هیچ نوع خطری  مثل سوختگی بیمار را تهدید نمی کند. زیرا دستگاه لیزر بدون دود است. این درمان به جز تحریک جزئی مقعد و مقدار کمی خونریزی عارضه دیگری را در پی نخواهد داشت.

 

انواع لیزر

  • لیزر  مادون قرمز (IRC) : این نوع لیزر اغلب برای درمان بواسیر های داخلی درجه یک و دو که هنوز بیماری پیشرفت چندانی نکرده کاربرد دارد. برای این منظور برای حدود یک دقیقه لیزر بر روی بافت آسیب دیده تابیده می شود تا با انقباض و انبساط جریان خون رسانی به بافت متوقف شود و بعد از مدتی زائده ایجاد شده از بین برود.
  • لیزر CO2 : لیزر CO2 تنها برای هموروئید های پیشرفته داخلی و خارجی کاربرد دارد. این اشعه قدرت مند بافت یا زائده ایجاد شده را قطع می کند. همچنین همان طور که توضیح دادیم بافت را ترمیم کرده و از درد یا خونریزی ممانعت به عمل می آید.

 

مزایای درمان لیزری هموروئید

درمان لیزری  بهترین و سریع ترین روش برای درمان این بیماری است، که از مزیت های آن می توانیم به این موارد اشاره کنیم.

 

درمان این بیماری با لیزر بر خلاف جراحی سنتی، در مطب پزشک و بدون نیاز به بستری شدن در بیمارستان انجام می شود. پس درمانی سرپایی است.

 

لیزر روشی فوری است و در کمتر از یک ساعت انجام می شود.

 

بیمار در حین جراحی بواسیر با لیزر درد و خونریزی را تجربه  نخواهد کرد.

 

بعد از انجام لیزر بیمار درد یا خونریزی ندارد.

 

این درمان نیازی به پانسمان، تامپون و ... ندارد.

 

لیزر موضع را ضدعفونی می کند و پس احتمال عفونت وجود ندارد.

 

این درمان بر خلاف عمل جراحی جای زخم و یا اسکار آزار دهنده ای به جای نمی گذارد.

این روش درمان قطعی است و چون مقدار بیشتر بافت هموروئید برداشت می شود، احتمال عود مجدد بیماری وجود ندارد.

 

این درمان از هزینه مناسبی برخوردار است.

 

لیزر سرعت بهبودی پس از درمان را افزایش داده و  بیمار در طی تنها چند روز به بهبودی کامل می رسد.

 

هزینه جراحی بواسیر با لیزر

هزینه این درمان بسته به عوامل مختلفی تعیین می شود. به طور مثال عوامل همچون شهری که در آن جراحی را انجام می دهید، دستمزد جراح، نوع بواسیر، و ... همه از عواملی هستند که در هزینه این جراحی نقش دارند.

 

ما برای تعیین حدودی قیمت به چند کلینیک در تهران مراجعه کردیم و بطور مثال هزینه درمان و عمل جراحی بواسیر(هموروئید) با لیزر در کلینیک دکتر بیژن عابدیان در حدود یک میلیون و پانصد هزار تومان است.

 

 

در نظر بگیرید که هزینه این جراحی توسط اغلب بیمه ها پرداخت نمی شود. زیرا بیمه ها هزینه جراحی های سرپایی و کمتر از 6 ساعت بستری را تقبل نمی کند. ولی با این حال بازم هم هزینه جراحی لیزری کمتر از جراحی هموروئیدکتومی است. از طرفی این هزینه تنها یک بار پرداخت شده و برای همیشه از شر این بیماری خلاص خواهید شد.

 

احتمال عود بیماری

آمار ها نشان داده احتمال موفقیت این درمان بیشتر از 98% است. از همین روی می توان نتیجه گرفت درمان لیزری روش قطعی برای درمان این بیماری است. البته این درمان به شرطی قطعی خواهد بود که خود بیمار نیز برای درمان خود تلاش کرده و نکات پیشگیرانه را رعایت نماید تا مجدداً در معرض این عارضه قرار نگیرد.

 

مراقبت های بعد از درمان با لیزر

برخی از روشهای مراقبتی بعد از درمان با لیزر به این شرح است:

از زخم خود در برابر آلودگی و عفونت مراقبت کنید.

استفاده از بالش های نرم دوناتی شکل برای نشستن

مصرف به موقع داروهای تجویزی پزشک مثل مسکن و آنتی بیوتیک ها

مراجعه منظم به پزشک برای بررسی وضعیت بهبودی

استفاده از لباس های مناسب با الیاف طبیعی و غیر چسبان

از زور زدن در توالت یا به تاخیر انداختن اجابت مزاج جدا پرهیز کنید.

ترک سیگار

کاهش وزن

برای درمان یبوست از فیبر و ملین های طبیعی استفاده کنید.

مصرف غذاهای حاوی فیبر (مصرف حداقل 25 الی 30 گرم فیبر در طول روز)

نوشیدن آب (حداقل 8 لیوان آب در طول روز)

استفاده از حمام سیتز

پرهیز از نشستن یا ایستادن به مدت طولانی

اجتناب از دستمال توالت های عطری یا شوینده ها معطر

برای کاهش درد  از کمپرس یخ استفاده کنید.

منبع : http://www.jahannews.com/news/716831